L. V. Mises, kapitalizmin ekonomik, siyasi ve ahlaki üstünlüğünün savunusunu yaptığı “Anti-Kapitalist Zihniyet” adlı eserinde kapitalizmi insanlığın refah ve zenginliğini…
Kitap
Osmanlı/Cumhuriyet Türkiye’sinin çağdaşlaşması üzerine gelişen devasa akademik yazında hakim olan görüş; Türkiye’de gerçekleştiği haliyle çağdaşlaşmanın, dinin siyasi, iktisadi ve toplumsal…
Amerikalı insan hakları savunucusu, hukuk adamı Wendell Phillips’e atfedilen bir söz vardır: “Devrimler yapılmaz, kendileri gelir.” 1979 İran/İslami devrimi de…
Hatırlayalım. Dönemin hükümetinin dış politika danışmanı Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye’nin dış politikası için belirlediği prensipler şunlardı: komşularla sıfır sorun, güvenlik ve…
“Büyü, evrenle onun görmezden gelemeyeceği kelimelerle konuşmaktır.” Neil Gaiman Toplumsal dönüşümlerin tarihsel kırılma anlarında geçmişin değerlerine bağlı kalanlar, yükselen yeni…
“Yoksulluk, devrimin ve suçun anasıdır.”Aristoteles Emile Zola’nın Germinal[1]romanı edebiyatın toplumsal değişime yol veren dönüştürücü gücünün bir yansıması olarak karşımıza…
Malum. İnsanlık tarihi için en kritik kırılma, tarım devrimi. Ondan sonra ise sanayi. İkisi arasındaki fark önemli. Tarım devrimi Bereketli…
Robinson Crusoe 17. yy İngiltere’sinde doğmuş kurgusal bir karakterdir. Alman kökenli bir tüccar olan babasının hukuk alanında kariyer yapması yönündeki…
Biz kim miyiz? Biz dünyanın en güçlü örgütüyüz. Örgütsüz örgütü. Hiçbir devlet kurumunda kaydımız yoktur bizim. Bir adımız. Bir genel…
Bilir misiniz kurt sürülerini? Tek sıra halinde gezerler. En arkada en güçlüleri. Onların hemen önünde de sürünün en zayıfları. Neden…