1944 ve 1947 yıllarında, yani savaş sonrası dönemde kaleme alınan, 1951’de de yayımlanan Minima Moralia, Frankfurt Okulu’nun simge düşünürlerinden Theodor…
Kitap
Foucault, modern toplum kurumlarının oluşumunun izini süren bir arkeolojik kazıcıdır. O aynı zamanda çağdaş düşünceye büyük etkisi olan bir Fransız…
Cemil Meriç’in Mağaradakiler isimli kitabı iki ana bölümden oluşur. İkinci bölüm kitaba da adını veren Mağaradakiler iken, Mağaranın Dışı adlı…
Onurlu Kalkınma: Kendi Kaderini Tayin, Yerelleşme ve Yoksulluğun Sonu Tom G. Palmer ve Matt Warner, Onurlu Kalkınma adlı bu eserlerinde…
D84 Yayınlarının ilk kitabı “Onurlu Kalkınma: Kendi Kaderini Tayin, Yerelleşme ve Yoksulluğun Sonu” tüm kitapçılarda satışa sunuldu. Eseri Türkçeye kazandıran…
Devletin erdemi güvenliktir.Spinoza Güvenlik olgusu bugün modern hayatın merkezinde yer almaktadır. Kavram en yalın haliyle, herhangi bir tehlikenin olmayışı olarak…
19. yüzyıl Fransız düşünürlerinden Frederic Bastiat (1801-1850) 1850 yılında yayımladığı Hukuk (La Loi) adlı eserinde negatif hukuk yaklaşımının savunusunu yapmış,…
[voiserPlayer] “Sovyetler Birliği’nde Devlet Terörü ve Gulaglar”1 adlı yapıt, Gün Zileli’nin titiz bir araştırması. Yapıt, SSCB’de sosyalizm adı altında yapılan…
İlahiyatçı Prof. Mustafa Öztürk’ün Geleneksel İslam’ın Kritiği isimli kitabı, İslam geleneğini Tarihselci bir perspektifle değerlendiren bir yapıt olarak karşımıza çıkmaktadır.…
[voiserPlayer] Burcu Karakaş, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile ilgili çok ayrıntılı ve güzel bir araştırma yapmış. “Biz Her Şeyiz”, Diyanet’in…