1828’de Rusya’da doğan Lev Tolstoy ölümle çok erken yaşta tanışmak zorunda kalır. Çocuk yaşta önce anne ve babasını kaybeden yazar…
Yazılar
Türkiye, ciddi bir rejim değişikliği girişimiyle karşı karşıya. Siyaset bilimi literatüründe “hegemonik otoriterlik” olarak tanımlanan, seçimlerin biçimsel olarak sürdüğü ancak…
Türkiye’de muhalefetin sorunlarını ve sorumluluklarını dile getirmek bugün neredeyse maliyetsiz bir söylem pratiği hâline geldi. Fakat bu ucuzluk yalnızca halkın…
Demokrasi, yalnızca seçimler yoluyla halk iradesinin yansıtılması değil, karar alma süreçlerine etkin, eşit ve sürekli katılımın sağlanmasıyla anlam kazanan dinamik…
İzmir, Manavgat, Antalya, Adana, Adıyaman ve son olarak Şile belediyelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlar, Türkiye’de yerel siyasetin yargı ile olan ilişkisinin…
Soğuk Savaş sonrası dönemde tek kutuplu bir küresel düzenin ve neoliberal küreselciliğin hâkim olacağı öngörülse de 2008 krizi bu beklentileri…
Batı karşıtlığı üzerine inşa edilen Avrasyacı ittifak, İsrail-İran krizinde test edildi ve sınıfta kaldı. İsrail’in İran’a yönelik başlattığı ve bir…
Eğitim, bir toplumun sadece bugününü değil, geleceğini de şekillendirir. Dolayısıyla ister iktisadi ister sosyolojik yönden alınsın, uzun vadeli ve stratejik…
Gıdaya erişim, sadece ekonomik bir mesele değil; çatışmaların, iklim krizinin, tarım politikalarının ve küresel eşitsizliklerin birleştiği bir kırılma hattı. Hem…
Öncelikle başlık sizi yanıltmasın, bu yazı İsrail’in Vadedilmiş Topraklar klişesini temel alan bir komplo teorisinden bahsetmiyor. Her ne kadar İsrail’in…