Dünya Donald Trump’ı, her ne kadar on yıllardır ABD siyasetinde bilinen bir isim olsa da, özellikle Cumhuriyetçi Parti içinde başkanlık…
Yazılar
Terrence Malick’in sineması, insanlığın varoluşsal sorularına, doğayla insan arasındaki ilişkiye ve evrensel bir anlam arayışına odaklanan derin bir felsefi yolculuk…
Hızla bir reform hamlesine girişmek zorundayız. Hatta bir değil, üç tür reformu aynı anda gerçekleştirmeliyiz. “Üç cisim problemine” benzer bu…
Osmanlı’dan Günümüze Muhtarlık Kurumunun Evrimi Muhtarlık kurumu, Osmanlı İmparatorluğu döneminde mahalle düzeyinde yönetim ihtiyacından doğmuş köklü bir yerel yönetim geleneğidir.…
Sinemada Auteur kavramı, ilk kez Fransız yeni dalgası öncüleri tarafından 1940’lı yıllarda ortaya atılmışsa da, bu kavramı İngilizceye transfer eden…
Beşiktaş Spor Kulübü’ndeki başkanlık seçimi öncesi yaşanan gelişmeler, verilen demeçler, ortaya çıkan belgeler, öfkeli suçlamalar ülkenin en köklü spor kulüplerinin…
Çelik sektörünün yetkinliği, bir ülkenin sanayileşme kapasitesi için belirleyicidir. Çelik olmadan inşaat, otomotiv ve makine gibi endüstriyel alanlarda üretim yapamazsınız; köprü,…
Tarih boyunca, içinde bulundukları dönemin büyük uygarlıkları veya devletleri arasında gerek evrensel gerekse yerel çapta çok sayıda hegemonya mücadelesi yaşandı.…
Yazıda bahsi geçecek ünlü ressamımız, 1838 Paris’inde kiliselerin duvarına sanatını örerken bir Polonya ezgisi duyar ve bu ezgiye hayranlığını gizleyemez.…
Bir yılın daha sonuna geldik. Kum saati misali zaman akarken, insanların bireysel hayatlarının yanı sıra toplumların kolektif yaşamlarının ne tür…