Daktilo 1984Daktilo 1984
    • Hakkımızda
    • İletişim
    • E-Bültene Abone Ol
    Facebook Twitter Instagram Telegram
    Twitter Facebook YouTube Instagram WhatsApp
    Daktilo 1984Daktilo 1984
    Destek Ol Abone Ol
    • İZLE
      • Çavuşesku’nun Termometresi
      • Varsayılan Ekonomi
      • 2’li Görüş
      • İki Savaş Bir Yazar
      • Yakın Tarih
      • Mayhoş Muhabbetler
      • Tümünü Gör
    • OKU
      • Yazılar
      • Röportajlar
      • Çeviriler
      • Asterisk2050
      • Yazarlar
    • DİNLE
      • Çerçeve
      • Zedcast
      • Tuhaf Zamanların İzinde
      • SenSensizsin
      • Tümünü Gör
    • D84 FYI
      • Hariçten Gazel
      • Avrupa Gündemi
      • ABD Gündemi
      • Altüst
    • D84 INTELLIGENCE
      • Kitap Yorum
      • Göç Sorunu
      • Başkanlık Sistemi Projesi
      • Devlet Kapasitesi Liberteryenizmi
      • Herkes için Siyaset Bilimi
      • Yapay Zeka
    Daktilo 1984Daktilo 1984
    Anasayfa » 2020/21 Süper Lig Sezon Değerlendirmesi
    Forum

    2020/21 Süper Lig Sezon Değerlendirmesi

    Türker Özdil15 Mayıs 202110 dk Okuma Süresi
    Paylaş
    Twitter Facebook LinkedIn Email WhatsApp

    [voiserPlayer]

    Bugün, iyisi ile kötüsü ile bir futbol sezonunu daha geride bırakıyoruz. Takımlar ve futbolcular adına çoook yoğun ve yorucu bir sezonu geride bırakıyoruz. Süper Lig, tarihinde ilk kez 21 takım ile oynandı. Takımlar, 42 maç haftası boyunca 40 müsabakaya çıktılar. Tribünlerde taraftarlardan yoksun tamı tamına 420 maç izledik. Dolayısıyla, geride kalan sezonun da pek tadı tuzu olmadı.

    Kalabalık bir lig tablosu, sıkışık bir fikstür, korona olan teknik adamlar ve futbolcular, taraftarlardan yoksun tribünler vb. pek çok olumsuz şartlara rağmen öne çıkan çok sayıda bireysel performansa ve takım performanslarına şahitlik ettik.

    Bireysel oyuncu performanslarına birazdan değineceğiz ancak öne çıkan takım performanslarından ve taktiksel performanslardan söz etmek istiyorum.

    Beşiktaş, sezon boyunca seyretmesi en keyifli takımdı. Oynadıkları dinamik ve hızlı futbol ile bizlere göz ziyafeti sundular. Rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’a oranla daha kısıtlı bir kadro ile en iyi verimi aldılar. Sergen Yalçın takımını bir bütün halinde tutmayı başardı ve Mensah hariç her bir oyuncusundan üst düzey performans almayı bildi. Beşiktaş’ın 4-3’lük Fenerbahçe, 7-0’lık Hatayspor, 6-0’lık ve 3-2’lik Çaykur Rizespor, 3-2’lik Başakşehir FK maçları; sezon boyunca akıllarda kalan harika oyunlardan birkaçıydı.

    Rıza Çalımbay’lı Sivasspor, ligin en şanssız ekibiydi. Koronavirüs vakaları, sakatlıklar, kısıtlı kadro gibi pek çok dezavantajlı durumlar ile yüzleşmelerine rağmen Avrupa Ligi ve Süper Lig’de önemli işler başardılar. En az 15 maça 14-15 kişilik kadro ile hazırlanıp maçlara çıktılar. Takım iskeletinde önemli roller üstlenen oyunculardan yararlanamadılar. Ancak şubat ayında yakaladıkları ivmeyi koruyarak üst sıralara tırmanmayı bildiler. Mücadeleci, dayanıklı bir oyun izlettiler.

    Bu sezon, ligin en büyük sürprizi Hatayspor oldu. Hatayspor aynı zamanda yabancı oyuncu serbestliğini de en efektif kullanan ekipti. Lige yeni yükselen bir ekibin böylesine iyi bir scouting çalışması ile kadrosuna dahil ettiği oyuncuların yanı sıra; takımın başına Ömer Erdoğan’ın getirilmesi de Hatayspor’un başarılı olmasında çok önemliydi. Sezon başında hızlı oyuncuları ile kontra atağa dayalı defansif bir futbol oynamayı tercih eden Ömer Erdoğan, oyuncularının top kullanma yeteneklerini keşfettikten sonra; Hatayspor’dan topu kullanan, direkt oyun oynamayı tercih eden, rakiplere gegenpress uygulayan, ofansif bir takım yarattı.

    Alanyaspor’un Sergen Yalçın ve Erol Bulut ile süregelen 2 yıllık ideal bir yapılanması vardı. Sezon başında da sürpriz bir karar ile takımın başına Çağdaş Atan’ı getirdiler. Çağdaş Atan; futbolculuk kariyerinde Energie Cottbus, Basel gibi yurtdışındaki ekiplerin yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor’da da görev almıştı. Gaziantepspor, Kayserispor, Eskişehirspor, Konyaspor, Alanyaspor ve Beşiktaş’da Sergen Yalçın’ın yardımcılığını yapan Çağdaş Atan; Sergen Yalçın’ın oynattığı göze hoş gelen ve sonuç alan oyun tarzının mimarlarından biri olarak kabul görüyordu futbol otoritelerince. Birinci adamlıktaki ilk görevine Alanyaspor’da başlayan Çağdaş Atan, yakından tanıdığı oyuncu grubundan sezon boyunca müthiş bir katkı aldı. Bizler de keyifle Alanyaspor maçlarını izledik. Topa hâkim olan, pas kanallarını doğru dizayn eden, alan ve adam paylaşımını doğru kurgulayan bir takım izledik. Alanyaspor’un bu futbol tarzını en doğru şekilde uygulamasında en büyük pay sahiplerinden biri olan Çağdaş Atan’ın yardımcısı Francesco Farioli, Şenol Can’ın Fatih Karagümrük’ten ayrılmasından sonra takımın başına geçti. Farioli, F. Karagümrük’te 9 maçta 1,44 puan ortalaması tuttururken; Alanyaspor’dan tanıdık olduğumuz göze hoş gelen futbolu yeni takımında da bizlere izlettirmeyi başardı.

    Marius Sumudica, geçen yıl olduğu gibi bu sezon da 3-5-2 sistemini ligde sabit olarak uygulayan tek teknik adamdı. Sumudica, Gaziantep FK ile 12 Eylül’de 1. Hafta müsabakasında Galatasaray’a 3-1 yenildikten sonra 9 Ocak’ta Sivasspor’a yenilene kadar tam 15 lig maçında yenilgi yüzü görmedi. Sivasspor yenilgisi sonrası Sumudica görevinden ayrıldı. Yaptığı akıl almaz yanlış ve bir o kadarda çirkin demeçlerden sonra Gaziantep FK, Sumudica’nın görevine son verdi. Gaziantep FK’da teknik adamlık koltuğunu Portekizli Ricardo Sá Pinto devraldı. Ancak istenen başarıyı elde edemedi. 16 maçta yalnızca 1,06’lık puan ortalaması ile sezonu tamamladı. Sumudica’da Gaziantep FK’dan sonra görev yaptığı Çaykur Rizespor’da başarılı olamadı. 3-5-2 sistemini Rizespor’a da taşıyan Sumudica, 7 maçta 0,43 puan ortalaması tutturunca 4 Mart’ta görevine son verildi.

    Sezon boyunca Süper Lig’de pek çok önemli futbolcuyu izledik. Yıldız oyuncuların kimisi beklenen performansı sergileyemezken, kimi oyuncu da beklentilerin ötesine geçerek takımını sırtladı ve sezona damgasını vurdu. 2020-21 sezonunda Süper Lig’e damgasını vuran oyuncuları derledik ve sizler için as ve yedek olmak üzere iki takım oluşturduk.

    2020-21 Süper Lig Sezonu En İyi İlk 11

    En İyi İlk 11

    Altay Bayındır-Valentin Rosier-Ryan Donk-Attila Szalai-Jure Balkovec-Josef de Souza-Taylan Antalyalı-Ozan Tufan-Rachid Ghezzal-Cyle Larin-Aaron Boupendza

    Yedek 11

    Uğurcan Çakır-Stelios Kitsiou-Georgios Tzavellas-Vitor Hugo-François Moubandje-Rayane Aabid-Atiba Hutchinson-Dimitrios Pelkas-Halil Akbunar-Mame Diouf-Vincent Aboubakar

    Sezonun En İyi Yedek 11’i

    Neden Bu Oyuncular?

    Gösterilen bireysel performans, takım oyununa ve skoruna verilen katkı ve lig sıralaması gibi belli başlı kriter kıstaslarını göz önünde bulundurarak mevkilere uygun en iyi tercihler yapılmaya çalışılmıştır.

    Altay Bayındır: Kalite ve komplike yetenek anlamında Uğurcan Çakır her ne kadar Altay Bayındır’ın önünde olsa da Trabzonspor’un kontrollü, daha defansif bir oyun oynama tercihi Uğurcan’ın Altay’a oranla kendini daha az gösterme şansı tanıdı. Altay, önündeki stoper oyuncularının bireysel hataları ve rakip hücum oyuncularının üstün performanslarına engel olma becerisi ve bir nevi tek başına takımına kazandırdığı pek çok puan ile sezonun en iyi kalecisi performanslarından birini gösterdi. Birebir pozisyonlardaki kusursuz performansı, refleksleri rakip forvet oyuncularını çileden çıkartan cinstendi. Pek çok Fenerbahçe müsabakasında, “Maçın Adamı” ödülünü kazanan isimdi.

    Valentin Rosier: Hızı, dinamizmi, temposu ve oyunu yönetme yeteneği ile lig içerisinde çok önemli bir etki yarattı. 2011-12 sezonunda Emmanuel Eboué’nin lige yaptığı etkinin bir benzerini bu sezon Rosier yaptı. Sporting CP, sezon başı Valentin Rosier’e güvenmediği için Manchester City’den Pedro Porro’yu kiralayıp Rosier’i de Beşiktaş’a kiralık olarak gönderdi. Ancak Rosier, Porro’ya oranla takımının bütünsel oyununa etki ettiği bir aşikâr. Ayrıca Rosier, Rachid Ghezzal’ın muazzam performansına etkisi de yadsınamaz.

    Ryan Donk: Galatasaray’ın sezon başı yapılanmasındaki stoper tandemi ikilisi olarak Marcão ve Luyindama düşünülüyordu. Sayısal olarak eksik kalan orta saha rotasyonu için dahi Ryan Donk, yedek oyuncu olarak gösteriliyordu. Marcão ve Luyindama’nın yaptığı bireysel hatalar sonucunda yenen goller ve kaybedilen puanlar sonucunda kendini profesyonel olarak hazır tutan Donk, formayı kaptı. Oyun kurma becerisi ile Marcão’nun üzerindeki baskının kırılmasına, takımının 1.-2. bölge bağlantısını hatta 1.-3. bölge bağlantısını kuran oyuncu oldu. Takım savunması ve hücumuna doğrudan katkı veren, lider bir oyuncu olarak sezon boyunca görev aldığını gördük.

    Attila Szalai: Bu sezon Süper Lig’de, takım performanslarına doğrudan etki eden stoper katkılarına nadiren tanıklık ettik. Szalai, ara transfer döneminde Fenerbahçe’ye dahil oldu. Takımının ocak ayı itibariyle şampiyonluk yarışına havlu atma safhasına geldiği anda gösterdiği performans ve çalışkanlıkla Fenerbahçe’nin ivme kazanarak, son ana kadar yarışa ortak olmasını sağladı. Fenerbahçe sezon boyunca stoper hattındaki oyuncularından istikrarlı bir performans elde edemiyordu. Serdar Aziz, Marcel Tisserand, Mauricio Lemos ve Sadık Çiftpınar farklı periyotlarda forma giyip katkı vermelerine rağmen hiçbiri takım bütünlüğünü olumlu yönde ivmelendiremediler. Szalai, sahip olduğu oyun bilgisi ve yeteneği ile oyunu kurma ve alan savunmasına verdiği katkılar ile takımının elini kolaylaştırdı. Hızlanma seviyesi henüz Avrupa standartlarında olmasa da Süper Lig için son derece yeterli.

    Jure Balkovec: Sezon öncesi Hellas Verona’dan F. Karagümrük kadrosuna dahil edilen oyuncu, bir önceki sezonda Empoli’de kiralık oynarken Serie B’de 1 gol 6 asistlik önemli bir performans göstermişti. Balkovec, F. Karagümrük’le Süper Lig’de boy gösterdiği ilk dakikadan itibaren; Gaël Clichy’nin Başakşehir FK ile geçtiğimiz sezon, Mariano’nun da Galatasaray ile önceki sezon gösterdiği performansa benzer bir katkı sağladı takımı adına. João Cancelo’nun Manchester City, Clichy’nin Başakşehir FK ve Mariano’nun Galatasaray için gösterdiği bek özellikli oyun kurucu rolünü F. Karagümrük için sergiledi. Orta sahayı destekleyici özellikleri, sol çizgiyi savunma ve hücum pozisyonlarında en iyi şekilde doldurması ile sezonun en iyi sol bek performanslarından birini bizlere izletti.

    Josef de Souza: Beşiktaş’ın kanatları efektif olarak kullandığı geniş alan oyununda merkezi her anlamda dolduran, oyunu tamamlayan en önemli rol oyuncularında biri; Josef’ti. Bir önceki sezon Mohamed Elneny’nin katkısı ile Atiba Hutchinson harika bir sezon geçirmişti. Atiba’nın geçtiğimiz sezonun üstüne çıkan performansı ve takımın bütünsel oyununa etki eden doğrudan faktör Josef’dir. Sürekli oyunun içinde oluşu, oyunu 360 derece görüşü, 3-4 pas öncesinde oyunun nasıl şekilleneceğini okuması ile komplike bir orta saha oyuncusu olduğunu bize bir kez daha gösterdi.

    Taylan Antalyalı: Galatasaray, bir önceki sezon en büyük sıkıntı çektiği orta saha rotasyonunu bu sezon öncesi de doğru şekilde yapılandıramamıştı. O bölge için herkesin kafasında bir soru işareti vardı. Ama Taylan Antalyalı, sezon boyunca gösterdiği performans ve takım oyununa verdiği katkı ile taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazandı. Ön alan baskısı, alan savunmasındaki liderliği ve markaj bilgisi ile Taylan’dan hiç beklenilmeyen performansları en üst düzeyde sergiledi. Zaten bilinen top kullanma yetenekleri ve fizik gücünü de limitleri zorlayarak ne kadar çok geliştirdiğini gördük. Her anlamda komplike bir performans gösteren Taylan, takımının banko oyuncusu haline geldi. Onun olmadığı maçlarda Galatasaray hücum etmekte, kalesini savunmakta büyük sıkıntılar yaşadı. Galatasaray’ın en iyi oyun oynadığı maçlarda hep o başroldeydi.

    Ozan Tufan: Fenerbahçe hem takım olarak hem de bireysel oyuncu performansı anlamında sezon boyunca dalgalanan bir performans sergiledi. Buna rağmen Ozan Tufan sezon boyunca istikrarlı bir performans sergiledi. Takım arkadaşlarının ve tüm takımın dalgalı performanslarından hiç etkilenmeden kendi oyununu en iyi şekilde saha içine yansıtmayı başardı. Kimi zaman takımını tek başına sırtladı. Ceza yayı üzerinde takımının hücum opsiyonlarını çoğalttı. Ön alan baskısını/savunmasını başlatan ilk isimdi. Saha içindeki top dağıtımını yönlendiren isimdi. Sahanın her alanında, her pozisyonunda takımı adına katkı verdi.

    Rachid Ghezzal: Son zamanlarda Süper Lig’de izlediğimiz en yetenekli oyunculardan birisi. Sahip olduğu oyun becerisi, ayağını ve topu kullanma yeteneği ile rakip takımlara karşı Beşiktaş adına kilidi açan yegâne oyuncu da o idi. Beşiktaş’ın duran toplardan bulduğu goller ve kazandığı puanlarda, kapalı savunmaları aşan ters top ve ara paslarda baş rol hep Ghezzal’deydi. Sezon sonunda, çapraz koşularla uzak kale direğine çektiği şutlar ile bulduğu skorlar, kısıtlı kadro rotasyonu nedeniyle Beşiktaş’ın hücum alanında yaşanan sıkıntıları aşabilmek adına hayati önem niteliğindeydi.

    Cyle Larin: Sezon öncesi Zulte Waregem ile olan kiralık sözleşmesi sona eren ve Beşiktaş’a geri dönen Larin’in etkili bir performans vereceğine dair beklentilerim kamuoyunun aksine bir hayli fazlaydı. Atletik özellikleri ve yeterli düzeydeki pozisyon alma becerisi ile birlikte bir önceki sezon yakaladığı oynama istikrarı Larin’den bekletilerimi arttırıyordu. Ancak Larin, benim bile beklentilerimin ötesinde bir devamlılık ve verimlilikle oynadı ki; Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışındaki en önemli hücum silahı haline geldi. Bir kanat forvet olarak üstlendiği misyonu en iyi şekilde yerine getirdi.

    Aaron Boupendza: Attığı spektaküler goller ile tüm futbol severlerin gönlünü çaldı. Becerilerini hızı ile birleştirdiğinde durdurması güç bir oyuncu olduğunu gösterdi. Önemli bir yeteneği ve potansiyeli var. Ancak takım bütünlüğü ve oyunundaki rolünün biraz sorunlu olduğunu düşünüyorum. Biraz bencil özellikleri olan bir oyuncu. Fransa ve Portekiz’de oynadığı üst düzey seviyelerde bu nedenle sıkıntı yaşadığını düşünüyorum. Hatayspor teknik ekibinin ona tanıdığı özgürlük alanı ve serbest rol ile kadronun tamamının onun bu rolünü tamamlama gayreti ile Süper Lig’de büyük bir fark yarattığı inancındayım. Bu listede yer alan tüm oyuncular takım performansını ayağa kaldırırken, Boupendza’nın performansının bu kadar etkili olmasının ana nedeni takım oyunu ve takım arkadaşlarıydı.

    Süper Ligde yer alan 21 takımda görev alan ve etkili bir performans sergileyen bazı oyunculara bu as/yedek kadrolarda yer veremedik. Bu sezon değerlendirmesinde, o oyunculara da yer vermeseydik onlara haksızlık etmiş olurduk. 2020-21 sezonunda Süper Lig’de fark yaratan diğer oyuncular da şu isimlerden oluşuyor:

    Max Gradel – Hugo Rodallega – Alassane Ndao – David Akintola – Alexandru Maxim – Adem Büyük – Emre Kılınç – Salih Uçan – Anastasios Bakasetas – Lucas Biglia – Cherif Ndiaye – Davidson – Fayçal Fajr – Adama Traoré – Ruud Boffin – Joseph Paintsil – Emrah Başsan – Marko Jevtovic – Enzo Roco – Pablo Santos – Abdülkerim Bardakçı – Isaac Thelin – Mattias Johansson – Robin Yalçın – Uğur Çiftçi

    Bu sezon Süper Lig’de oynayan U21 kadrosu oluşturmakta biraz güçlük çektik. O nedenle kadromuzun yaş skalasını biraz yükselterek gelecek Vaad eden U23 kadrosunu oluşturduk. İşte 2020-21 sezonunda Süper Lig’in en iyi U23 kadrosu bu oyunculardan oluşuyor.

    Ersin Destanoğlu – Bünyamin Balcı – Arda Kızıldağ – Fatih Aksoy – Rıdvan Yılmaz – Berkan Kutlu – Berat Özdemir – Gedson Fernandes – Kerem Aktürkoglu – Ferdi Kadioglu – Gökdeniz Bayraktar

    Fotoğraf: Abigail Keenan

    Spor
    Paylaş Twitter Facebook LinkedIn Email WhatsApp
    Önceki İçerikMafya ve Siyaset: Psikopatlar-Sosyopatlar | Politik Psikoloji #12
    Sonraki İçerik 2020-21 Sezonu Süper Lig Değerlendirmesi | Konuk: Okay Karacan | Sporosfer #Final

    Diğer İçerikler

    Forum

    Sağduyu Toplantıları I: Merkez Sağ

    17 Aralık 2024 Daktilo1984
    Yazılar

    Olimpizm Felsefesi, Olimpik Değerler, Olimpiyat Oyunları ve Türkiye’de Olimpizm

    26 Temmuz 2024 Ersin Kopuz
    Yazılar

    Bir Linç Kültürü Olarak Futbol ve Medya

    21 Aralık 2023 Umut Dağıstan

    Yorumlar kapalı.

    Güncel İçerikler

    Turkey and Israel: Intense Geopolitical Rivalry from the Mediterranean to Central Asia

    8 Mayıs 2025 D84 INTELLIGENCE Reza Talebi

    Savaşların Kazananı Olur Mu?

    7 Mayıs 2025 Yazılar Oytun Meçik

    Dünya Gündemi: İsrail Gazze’yi Kalıcı Şekilde İşgale Hazırlanıyor

    6 Mayıs 2025 Bültenler Bahadır Çelebi

    Türkiye’de Serbest Gazeteciliğin Geleceği: Zorluklar ve Çözüm Yolları

    3 Mayıs 2025 Yazılar Gökhan Korkmaz

    E-Bültene Abone Olun

    Güncel içeriklerden ilk siz haberdar olun




    Archives

    • Mayıs 2025
    • Nisan 2025
    • Mart 2025
    • Şubat 2025
    • Ocak 2025
    • Aralık 2024
    • Kasım 2024
    • Ekim 2024
    • Eylül 2024
    • Ağustos 2024
    • Temmuz 2024
    • Haziran 2024
    • Mayıs 2024
    • Nisan 2024
    • Mart 2024
    • Şubat 2024
    • Ocak 2024
    • Aralık 2023
    • Kasım 2023
    • Ekim 2023
    • Eylül 2023
    • Ağustos 2023
    • Temmuz 2023
    • Haziran 2023
    • Mayıs 2023
    • Nisan 2023
    • Mart 2023
    • Şubat 2023
    • Ocak 2023
    • Aralık 2022
    • Kasım 2022
    • Ekim 2022
    • Eylül 2022
    • Ağustos 2022
    • Temmuz 2022
    • Haziran 2022
    • Mayıs 2022
    • Nisan 2022
    • Mart 2022
    • Şubat 2022
    • Ocak 2022
    • Aralık 2021
    • Kasım 2021
    • Ekim 2021
    • Eylül 2021
    • Ağustos 2021
    • Temmuz 2021
    • Haziran 2021
    • Mayıs 2021
    • Nisan 2021
    • Mart 2021
    • Şubat 2021
    • Ocak 2021
    • Aralık 2020
    • Kasım 2020
    • Ekim 2020
    • Eylül 2020
    • Ağustos 2020
    • Temmuz 2020
    • Haziran 2020
    • Mayıs 2020
    • Nisan 2020
    • Mart 2020
    • Şubat 2020
    • Ocak 2020
    • Aralık 2019
    • Kasım 2019
    • Ekim 2019
    • Eylül 2019
    • Ağustos 2019
    • Temmuz 2019
    • Haziran 2019
    • Mayıs 2019
    • Nisan 2019
    • Mart 2019

    Categories

    • Asterisk2050
    • Bültenler
    • Çeviriler
    • D84 INTELLIGENCE
    • EN
    • Forum
    • Özetler
    • Podcast
    • Röportajlar
    • Uncategorized
    • Videolar
    • Yazılar
    Konular
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Dünya
    • Tarih
    • Kültür Sanat
    • Spor
    • Rapor
    • Gezi
    İçerik
    • Yazılar
    • Podcast
    • Forum
    • Röportajlar
    • Çeviriler
    • Özetler
    • Bültenler
    • D84 INTELLIGENCE
    Konular
    • Siyaset
    • Ekonomi
    • Dünya
    • Tarih
    • Kültür Sanat
    • Spor
    • Rapor
    • Gezi
    Sosyal Medya
    • Twitter
    • Facebook
    • Instagram
    • Youtube
    • LinkedIn
    • Apple Podcast
    • Spotify Podcast
    • Whatsapp Kanalı
    Kurumsal
    • Anasayfa
    • Hakkımızda
    • İletişim
    • Yazarlar
    • İçerik Sağlayıcılar
    • Yayın İlkeleri ve Yazım Kuralları
    © 2025 DAKTİLO1984
    • KVKK Politikası
    • Çerez Politikası
    • Aydınlatma Metni
    • Açık Rıza Beyanı

    Arama kelimesini girin ve Enter'a tıklayın. İptal etmek için Esc'ye tıklayın.

    Çerezler

    Sitemizde mevzuata uygun şekilde çerez kullanılmaktadır.

    Fonksiyonel Her zaman aktif
    Sitenin çalışması için ihtiyaç duyulan çerezlerdir
    Preferences
    The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
    İstatistik
    Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için kullanılan çerezlerdir The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
    Pazarlama
    Size daha uygun içeriklerin iletilmesi için kullanılan çerezlerdir
    Seçenekleri yönet Hizmetleri yönetin {vendor_count} satıcılarını yönetin Bu amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
    Seçenekler
    {title} {title} {title}